Kundvagn
FAQ

FAQ

Varför är Simba Hybrid-madrassen så speciell?

Simba-madrassen är nästa generationens madrass som levereras snabbt och effektivt i en behändig låda. Personerna bakom Simba har mer än 30 års erfarenhet av madrasstillverkning och har sålt en miljon madrasser. Framgången består av den unika kombinationen av Simbatex, minnesskum och 2 500 koniska fjädrar som är integrerade i fem lager. Det är allt det som gör att Simba-madrassen formar sig efter vilken kropp som helst.

Madrassyta
Andas fritt med vår allergivänliga madrassyta. Konstruktionen ger madrassen en utmärkt andningsförmåga och du får en sval och skön sovyta. Den hjälper värmeregleringen så att du får en ostörd nattsömn utan att vare sig svettas eller frysa. Ytan är gjord i 100 procent polyester och därför mycket tålig och hållbar.

Simbatex-lager 
Denna komfortzon, utvecklad av Simba, är madrassens första lager. Ett syntetlatex som ger det bekväma stödet och den svala känslan som du får när du lagt dig på din Simba-madrass.

Spiralfjädrar
En Simba-madrass har 2 500 patenterade koniska fjädrar som ger oöverträffat stöd. Varje fjäder justerar sig individuellt och följer minsta rörelseförändring när du sover så att du hela tiden har det bekvämt.

Formad för dig 
Det tredje lagret utgörs av Simbas minnesskum som förändras när din kroppsvärme mjukat upp skummet. Det formar sig efter varje sömnställning och ger det stöd du behöver.

Du kan röra dig naturligt under sömnen eftersom minnesskummet följer ryggraden och hjälper till att behålla en bekväm sovställning. Den har också allergivänliga och antimikrobiella egenskaper för att skapa en ren och hygienisk sovplats.

Sjunde himlen-stöd
Sju perfekta madrasslager, från det specialutvecklade Simbatex-lagret till skumfundamentet. Dessa sju lager gör att du får olika nivåer av stöd och att madrassen passar dina egna behov. Tillsammans med de andra skumlagren och de individuella fjädrarna ger basfyllningen det stöd som behövs.

Varför har madrassen ett så bra pris?

Till skillnad från traditionella madrassföretag har vi inte återförsäljare, showroom, säljpersonal, lager eller globala fraktkostnader. I stället säljer vi vår madrass direkt på nätet vilket du sparar pengar på. Simba-madrassen har samma kvalitet som en madrass för 20 000 – 30 000 kronor, om inte ännu högre. Det är vetenskapligt bevisat att vår madrass passar de flesta kroppstyper. Vi ger dig den perfekta madrassen och den bästa kundtjänsten så att du kan spara tid och pengar. Inget strul när du köper din madrass hos Simba.

Din Simba-madrass är tillverkad i Europa och transporteras till dig rykande färsk från fabriken. Ofta skickas madrassen samma dag som vår hantverkare har skapat den.

Andra madrassföretag klassar sina madrasser som mjuk, medium, hård - vad är Simba? Och behöver jag inte prova innan jag köper den?

Vi har använt data från 10 miljoner personer och 180 miljoner olika kroppstyper för att utveckla en fantastisk madrass där alla lager är framställda för att ge en perfekt nattsömn.

Madrassvärlden lever på att erbjuda kunderna väldigt många val för att kunna få fler säljmöjligheter och förvirra dig. Det gör inte vi.

Oavsett hur dina behov ser ut tror vi att du kommer älska din Simba-madrass.

Jämfört med andra madrasser har Simba ett medium till hårt underlag. Den är helt enkelt lagom.

Hur fungerar det med 100 nätters provsömn?

Vi vill att du ska hitta den perfekta nattsömnen. Om du av någon anledning inte är nöjd med din Simba-madrass inom dina 100 provnätter, så kan du returnera den. Du behöver inte behålla plastöverdraget på eller något sådant – ta av det och använd madrassen fullt ut.

Men innan du bestämmer dig rekommenderar vi att du ger din madrass minst 30 nätter. Det behövs för att du ska hinna anpassa dig och göra en rättvis bedömning. Alla nya madrasser känns annorlunda i början.

Kontakta oss på (sovgott@simbasleep.com) för att beställa en upphämtning. Vi skickar ett bud som hämtar madrassen hemma hos dig och donerar den sedan till lokal välgörenhet eller lämnar den till en återvinningscentral.

Hur fungerar 10-årsgarantin?

För att vi är så säkra på hantverksskickligheten som ligger bakom vår produkts kvalitet erbjuder vi 10 års garanti på alla Simba-madrasser. Du kan läsa mer om garantin här: Villkor

Vänligen läs följande användningsvillkor innan du handlar hos oss.

Summering av några av dina rättigheter: 

2013 års Konsumentavtal – (Information, Annullering & Ytterligare Kostnader) Dessa förordningar anger att du i upp till 14 dagar efter att ha mottagit dina varor, i de flesta fall, kan ändra dig och få full återbetalning.

Vi vill att du ska vara helt nöjd med din Simba-madrass så vår 100 nätters prova-på-period ger dig möjlighet att testa madrassen i 100 nätter, med start vid leveransdatum. Om du inte är fullständigt nöjd med din madrass eller ändrar dig inom 100 dagar efter att ha fått din Simba-madrass så kommer vi att hämta upp den utan extra kostnad och ge dig full återbetalning. Vi reserverar rätten att vägra 100 nätters provperiod för någon som är associerad med en annan madrasstillverkare eller madrassvarumärke.

2015 års Konsumenträttslag anger att varor måste vara som beskrivs, ändamålsenliga och av tillfredställande kvalitet. Under din produkts förväntade tidsspann är du berättigad till följande: Upp till 30 dagar: om dina varor är trasiga så kan du få en återbetalning.
Upp till sex månader: om varan inte kan repareras eller ersättas, så är du berättigad till fullständig återbetalning. Upp till sex år, i de flesta fall: om varorna inte håller under en rimlig tid, så kan du vara berättigad till viss återbetalning.

Utöver din lagstadgade rätt angående felaktiga varor så ger vi dig en 10-årsgaranti som innehär att vi kommer ersätta din felaktiga Simba-madrass. Detta är en summering av några av dina viktigaste rättigheter. Informationen sammanfattar några av dina huvudsakliga rättigheter. Det är inte menat att den ska ersätta resten av avtalet, vilket du bör ha läst igenom noggrant.

Vad ska jag lägga min Simba-madrass på?

Madrassen är designad för att fungera på alla typer av fast och plan yta. Den passar bra för golvet, en ribbad sängram eller trälåda. Som en generell tumregel, ju större yta desto bättre. Om du väljer en ribbad sängram, se till att ribborna inte är mer än 7,5 cm isär. Om du använder en äldre trälåda med bara några stödribbor, rekommenderas att du använder en plywoodskiva för stöd till madrassen.

På grund av de komplexa och sofistikerade koniska fjädrarna rekommenderar vi inte att använda Simba-madrassen i en ortopedisk säng med flera rörelsepositioner. Kontakta oss om du har några frågor.

Var tillverkar ni madrassen, hur etisk är er leveranskedja och vilka säkerhetstester har ni gjort på Simba-madrassen?

Vår tillverkare är belägen nära Derby i Storbritannien och fjädrarna tillverkas i Midlands.

Allt skum som finns i våra madrasser är klorfluorkarbon-fritt (CFC) och alla komponenter överensstämmer med brittiska brandföreskrifter BS7177 som är de striktaste i branschen.

Vilka certifikat har Simba-madrassen?

Vår tillverkare är en erkänd “National Bed Federation” medlem (2016) – som har framgångsrikt granskats av EXOVA BM TRADA mot NBF:s strikta uppförandekod, vilken fastställer kriterier för processer och procedurer, granskning av leveranskedja och överensstämmelse med gällande föreskrifter, inklusive antändlighet, renlighet, fyllning och handelsbeteckningar.

Vår tillverkare blev även erkänd av NBF med ett högt rekommenderat-stipendium för 2015/16, Bed Manufacturer of the Year (Årets Sängtillverkare) och har mottagit en Best Practice Guidance-ackreditering av SEDEX/SMETA.

Hur tjock är Simba madrassen?

Simban är bara 25 cm - och inte vad branschen skulle kalla en tjock madrass! Den är full med teknik och ändå kommer dina lakan att passa perfekt.

Måste jag vända på min madrass regelbundet?

Vi vet att det är jobbigt och vem har egentligen ork till det? Därför kan du låta bli. Men madrassen blir ännu mer bekväm och får en längre livslängd genom att vändas, så vi rekommenderar ändå att du gör det en gång i månaden.

Levererad i ett paket? Hur då?

På vår sida Leveransinformation finns mer information. Beställ före kl. 14:00 och madrassen levereras normalt inom 5 dagar eller den dag du själv väljer - du bestämmer. UPS levererar madrassen direkt till din dörr. Leverans måndag till fredag med vår standard UPS-frakt (kl. 9:00 - 19:00) ingår i priset.

Vad väger madrassen?

Varje paket väger uppskattningsvis 2 kg och madrassen väger mellan 21 och 45 kg beroende på storlek.

Kommer min Simba ha en doft?

Som alla andra nya produkter kan din madrass ha en doft när du tagit ut den ur lådan. Vi använder bara vattenbaserat klister för att undvika alltför kraftiga dofter, men på grund av att madrassen innehåller skum så kan den lukta lite. Alla skummadrasser luktar mer än vissa andra produkter. Det är alltså normalt och doften kommer att försvinna inom några dagar efter att du packat upp madrassen.

Hur rengör jag min Simba-madrass?

Använd en mjuk, torr och ren duk och torka i cirkelrörelser för att göra rent den. Du kan använda lätta tygrengöringsprodukter. Tvätta inte överdraget. Det har behandlats med ett säkert brandskyddsmedel och då riskerar du att skyddet blir mindre effektivt.

Kan jag använda en värmefilt på min Simba?

Klart att du kan! Simba-madrassen är designad för att användas precis som du vill – antingen sval eller stekhet!

Vad är maxvikten hos en person som Simba-madrassen kan ta?

Maxvikten per person är 114 kg.

 

KUNDTJÄNST

SKICKA E-POST

sovgott@simbasleep.com

MEDIA & PRESS

SKICKA E-POST

magdalena.hoglund@westmark.se

Andra frågor

Skicka e-post

sovgott@simbasleep.com