Kundvagn
Gareth Bale,
anfallare i Wales och Real Madrid

Simba Sleep stödjer Gareth Bales drömprestation

Ett oväntat möte

Det hela började med ett oväntat möte mellan Gareth Bale och Simba Sleep. När vi först träffade Gareth kom han med en utmaning som gjorde oss nyfikna – vad händer om man behöver en god natts sömn men inte har möjlighet att sova i sin säng där hemma?

Ständiga flygplansresor gör det svårt att upprätthålla ett stabilt sömnmönster, speciellt för idrottsmän som Gareth som alltid är på språng. Forskning vid Stanford University visar att bättre sömn kan ha en direkt påverkan på prestationen på plan. Gareth Bale, Roger Federer och LeBron James har alla blivit förespråkare för 10 timmars sömn per natt, vilket i sin tur leder till en nästan 10 % ökning av skottprecision och reaktionstid.

Utmaningen låg i att skapa en tekniskt avancerad sömnupplevelse i en låda på 36 000 fots höjd.

Prototypen

Vi har konstruerat SIMBA Air-Hybrid – världens mest avancerade flygplanssäte som garanterar den optimala sömnmiljön för dem som har ett krävande reseschema.

Konstruktionen kombinerar varumärkets banbrytande madrassteknik med 2500 koniska pocketresårer och följsamt minnesskum som ger perfekt stöd och optimal bekvämlighet och värmereglering. Försiktiga automatiska justeringar håller sitsen kvar i en position med "0 G". Detta simulerar viktlöshet vilket lättar belastningen på ryggen och ryggraden och löser samtidigt upp spänningar från lemmarna. Blodet kan flöda fritt genom kroppen vilket förbättrar cirkulationen som ofta är dålig under flygning.

Ett partnerskap växer fram

Efter över sex månader av prototyper och samråd med en intern psykolog har vi lyckats skapa den optimala sömnmiljön i skyn.

Gensvaret har varit så positivt att vi börjat föra konversationer med kommersiella och privata flygbolag. Och Gareth Bale själv säger så här:

"Ju mer du kan sova, desto bättre mår du och desto bättre kan du prestera. Med hybridmadrasstekniken i SIMBA Air-Hybrid har de skapat en säng som är lika bekväm som min säng där hemma."

Han var så imponerad att det ledde till ett utökat partnerskap mellan honom och Simba. Vi är experter på tekniken bakom den perfekta nattsömnen. Sedan 1979 har våra grundare levererat till några av världens största madrassföretag. Trettio års erfarenhet har gett oss insikterna som krävs för att utveckla vår flaggprodukt: SIMBA Hybrid-madrassen.

Gareth Bales stöd är en bekräftelse på att Simba inte bara är ett märke som älskas av tusentals människor, men att det också är en madrass som väljs av finsmakarna.

Bättre sömn

Det är inte bara idrottsstjärnor som behöver kvalitetssömn – alla gör det.

Fördelarna med sömn gäller inte bara själva prestationen – god sömn förbättrar också återhämtningen och förebygger skador. Forskningen visar att en orolig natt kan försämra immunsystemet och öka risken för ohälsa, och fler än fem oroliga nätter kan resultera i orkeslöshet och en försämrad kognitiva förmåga.

Så vare sig du vill utmärka dig på jobbet, uppnå dina mål eller ha mer energi till familjeaktiviteter så är god sömn ett steg på vägen.

Simba Hybrid

Simba Hybrid är konstruerad för att ge dig en perfekt natts sömn. Vi designade vår madrass med hjälp av genomgripande forskning - sammanlagt över 180 miljoner datapunkter från fler än 10 miljoner forskningsdeltagare.